Zamanın Sahibi Zülkarneyn Kitabı

Zamanın Sahibi Zülkarneyn Kitabı

Serhat Ahmet Tan eserleri İslam ve tasavvuf inancı ile alakalı çok değerli yazarlarımızdan bir tanesidir. Zamanın Sahibi Zülkarneyn Kitabı bu anlayışla kaleme alınmıştır. Yazarın uzun araştırmaları neticesinde ortaya konmuştur. Peki, Zülkarneyn kimdir? Bu soruya cevap vererek Serhat Ahmet Tan’ın ele aldığı bütün detayları değerlendirmek mümkün olacaktır.

Zamanın Sahibi Zülkarneyn Kitabı
Serhat Ahmet Tan ‘ın Zaman Sahibi Zülkarneyn kitabı na buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Zülkarneyn Kimdir?

İslam inancına göre kutsal kabul edilen Kuran’ı Kerim’de Kehf Suresi’nde adı geçen bir kimsedir. İslam peygamberleri arasında olduğu konusunda söylentiler de bulunan Zülkarneyn’in bu konuda net bir şekilde tanımlanması söz konusu olamaz. Ye’cüc ve Me’cüc ortaya çıktığında onlara karşı bir set inşa ettiği bilinen Zülkarneyn’in ne zaman yaşadığı konusunda da herhangi bir ibareye rastlamak mümkün değildir.

Kelime anlamı itibarıyla iki boynuzlu olarak da bilinen Zülkarneyn, Arapça kökenli bir isimdir. Tarihte çift boynuzlu miğfer takan pek çok kimsenin Zülkarneyn olduğu yönünde rivayetler vardır. Demir işleme konusunda mahir bir kumandan olan Zülkarneyn’in genellikle Büyük İskender olduğu yönünde tanımlamalar mevcuttur. Büyük İslam alimlerinin de bu konuda çok değerli çalışmaları olduğundan bahsetmek gerekmektedir.

Zamanın Sahibi Zülkarneyn Kitabı ve Serhat Ahmet Tan

Serhat Ahmet Tan’ın Zamanın Sahibi Zülkarneyn kitabı pek çok kimse tarafından okunan bir kitap olmayı başarmıştır. İnsanların okurken sürükleyici buldukları ve Zülkarneyn ile alakalı sırrı çözmenizi de sağlayacak bu esere siz de ulaşabilirsiniz. Özellikle de farklı çözümlemeler yapması ve İslam inancının bilinmeyenlerini ön plana çıkarması bu eserin fark yaratan yanıdır. Serhat Ahmet Tan tarafından uzun uğraşlar sonucunda 2012 yılında çıkarılan bu eseri siz de bir solukta okuyabilirsiniz.

Araştırmacı-Yazar Serhat Ahmet Tan

Serhat Ahmet Tan Eserleri

İslam inancı ile alakalı çalışmalara imza atan Serhat Ahmet Tan, tasavvuf konusunda da çok bilgilidir. Eserlerini verirken bilinmezlikleri açığa kavuşturmak adına hayli çaba sarf etmektedir. Bu özelliği de yazarın çok tercih edilen yazarlar arasında yer almasını sağlar. Siz de geniş kitlelere hitap eden ve kaliteyi ön planda tutan bir yazarın eserlerini değerlendirmek istiyorsanız Serhat Ahmet Tan eserlerinden bir tanesini tercih etmelisiniz. Zülkarneyn bu konuda hayli özel bir eserdir.

Bir yanıt yazın

Hızlı Menü
×
×

Sepet