Mason Locaları Kitabı

Mason Locaları Kitabı

Mason Locaları Kitabı ,  Ömer Can Talu tarafından yazılmış, Mason Locaları ve 2. Abdülhamid dönemini ele alan bir kitaptır. Şira Yayınları’nın bünyesinden çıkan bu kitap, Ortadoğu’da bulunan memurların Masonlar tarafından nasıl ele geçirildiğini Osmanlı üzerinde mason localarının etkinliğini örnekleriyle ve belgeleriyle anlatmaktadır. Osmanlı Arşiv belgelerinin kullanılarak yazıldığı kitap, Mason faaliyetleri ve o dönem ile ilgili belgelerin ilk kez yayınlandığı kitaptır. Örneğin Mithat Paşa’nın Mason olduğu iddiasını destekleyen çok önemli belgeler yer almaktadır. Bu açıdan Mithat Paşa’nın doğrudan Avrupa Mason Cemiyetleri ile bir bağlantısı olduğu da anlaşılmaktadır.

Mason Locaları Kitabı
Mason Locaları Bir Emirle Kapatıldı kitabına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mason Localarının Bilinmeyenleri

Mason Locaları, Osmanlı Devleti’ni bünyesinde barındırdığı kişiler ile içerden ele geçirmeye çalışmıştır. Bu durumun en büyük örneği ise, kitapta belgeleri de bulunan Giritli eşkıyalara ve Ermeni haydutlarına yani o dönemin terör örgütlerine Mason Localarının maddi ve manevi desteğidir. Tüm bu örneklerden de anlaşıldığı üzere yayınlanan kitap, Masonların Osmanlı Devleti üzerindeki etkilerini arşivler ile beraber ortaya koymaktadır. 208 sayfadan oluşan Mason Locaları Bir Emirle Kapatıldı kitabı, Mason Locaları ile ilgili bilgileri arşivler eşliğinde okura sunmaktadır.

Osmanlı ve Mason Locaları Arasındaki İlişki

Osmanlı’da Mason Locaları büyük bir etki göstermiştir. Mason Locaları, Osmanlı Devleti üzerinde zararlı etkilere sahipti. Özellikle 2. Abdülhamid döneminde verdiği zararlar dolayısıyla, sıkı takibe alınmıştır. Bunun sonucunda ise Masonlar aralarında şifreli yazışarak iletişim kurmuştur. Ancak 2. Abdülhamid’in tahttan indirilmesinden sonra bu belgelerin yakılması sonucunda, günümüze sadece az bir kısmı ulaşmıştır. Günümüze ulaşan belgeler ışığında yazılan kitap, Mason Localarının zararlı oldukları sonucunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Sonuç olarak, bu cemiyetin bağlı olduğu ülkenin amacına hizmet ettiği ve ekonomik çıkar peşinde olduğu ortaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra Osmanlı Devleti’nin parçalanması konusunda Mason Localarının büyük bir etkisinin olduğu belgeler ile kanıtlanmıştır. Bu açıdan kitap, herhangi bir cemiyet, din ve gruptan ayrı olarak sadece belgelerin yorumlanmasını içermektedir. Masonlar ile ilgili bilgilerin ilk defa ciddi bir biçimde ele alındığı bu kitap, resmi devlet belgeleri ışığında oluşturulduğu için komplo teorisinden uzak bir özelliğe sahiptir. Tarihte büyük bir öneme sahip olan 14 Ekim 1935 tarihinde yaşanan olaylar, bu kitap sayesinde daha net bir şekilde anlaşılabilmektedir.

Mason Locaları kitabının yazarı Ömer Can Talu

Mason Locaları Kitabı Satın Al

Mason locaları kitabına Şira Yayınları web sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz. Kitabı incelemek ve sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Hızlı Menü
×
×

Sepet