Galaktik Gözcüler Kitabı

Galaktik Gözcüler Kitabı

Galaktik Gözcüler Kitabı konusunda İblis, şeytan, deccal, düşmüş melekler ve daha birçoğu merak konusudur. Bu açıdan efsaneleşmiş hikayelerin gerçek olup olmadığı merak edilir. Din ve mitoloji bağlamında mitoloji, dinden beslenmekte ve dinle birlikte var olmaktadır. Bu nedenle insanlar ruhsal anlamda mitler ile mutluluk ve neşe yaşarlar. Din zayıf olduğunda mitler ortaya çıkar ve önlem alınmazsa dinin yerini alabilir ve ona zarar verebilir. Mitoloji, evrenin oluşumu gibi yaratıcı, manevi ve dini temaları içerir. Mitolojide dini unsurlar, dinde mitolojik unsurlar bulunur. Fakat bu iki terimin farklı anlamları vardır.

Galaktik Gözcüler
Galaktik Gözcüler Kitabı na buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İslam Mitolojisi Nedir?

İslam mitolojisi, İslam ile ilgili kavramlar ve dini anlatılarla ilgilenen bir mitoloji dalıdır. Mitoloji, bir tür mit ya da anlatı kültürüdür. Öykünün anlamını deşifre etmeye yönelik kutsal bir hikaye ya da araştırma içeren bir hikayesi vardır. Bu dini hikayelerin kaynakları Kur’an-ı Kerim ve hadis gibi İslami kaynaklarla sınırlı değildir. Ayrıca Yahudilik ve Hıristiyanlık hikayeleri ve kaynakları, onların kutsal kitapları veya Müslüman toplumların daha sonraki eski dini inanç, örf ve adetleri de bilgi kaynağı olarak kullanılabilir. Bu açıdan pek çok varlıktan söz etmek mümkündür.

İslam Mitolojisi Yaratıkları

Şeytan, Allah’a isyan eden bir melektir. O sadece Rabbin düşmanı değil, aynı zamanda insanlığın da düşmanıdır. Şeytan insanları öldürmek, yok etmek veya köleleştirmek ister. Bununla birlikte, hala insanlık için gerçek bir tehdittir ve birinin hayatını mahvedebilir. Şeytan’ın tek bir ana stratejisi vardır, o da insanları aldatmaktır. Bu açıdan gerçekleri çarpıtır ve gücü yalanlarda yatar. Düşmüş melek ise Harut ve Marut’ta yaygın olarak kullanılmaktadır. Hıristiyanlığın düşmüş melek kavramının aksine, İslam’da düşmüş melekler Allah’ın düşmanı değildir. Çünkü melekler İslam’da Allah’ın hizmetkarlarıdır. Bazı bilim adamları, düşmüş melekler fikrine açıkça karşı çıkmaktadır. Bu nedenle bunlar meleklerden ziyade ‘krallar’, ‘insan benzeri melekler’ veya ‘cin’ olarak yorumlanır. Alimler arasındaki en büyük nokta, cinlerin ve düşmüş meleklerin farklı yaratık türleri olmasıdır. Din alimleri, cinlerin cennete gitmeye çalıştıkları ve oradan düşmedikleri konusunda hemfikirdir. Ancak görüldüğü üzere bu varlıklar ile ilgili kesin bilgilere varılamamaktadır. Bundan dolayı Gürkan Demirtaş tarafından yazılan ve Şira Yayınları tarafından yayımlanan Galaktik Gözcüler kitabı efsanevi hikayeleri ve bu hikayelerde yer alan varlıkları ele almaktadır.

Galaktik Gözcüler Kitabı Satın Al

Gürkan Demirtaş tarafından yazılıp Şira Yayınları tarafından yayınlanan Galaktik Gözcüler kitabı nı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Hızlı Menü
×
×

Sepet