Kuran-ı Kerim Meali

Kuran-ı Kerim Meali

Kuran-ı Kerim meali, Arapça olan Kuran-ı Kerim’in Türkçeleştirilerek Türk Müslümanların okunması için sunulan kitaplardır. Günümüzde en çok tercih edilen kitaplar arasında yer alan Kuran-ı Kerim mealini siz de tercih ederek dininizi çok daha yakından tanıyabilirsiniz.

Kuran-ı Kerim mealleri ya da Kuran çevirileri olarak adlandırılan bu kitaplar sure ve ayetlerin tümünün Arapça’nın dışında bir dile tercüme edilerek Kuran’ın açıklanmasını ifade etmektedir. Kelime anlamına göre meal mana, sonuç, anlam ve meydana gelen anlamındadır.

Kuran Tefsiri

Kuran tefsiri, Kuran meali kadar merak edilen ve önemli gösterilen bir konudur. Mealin çok daha ayrıntılı ve açıklayıcı bir şekilde sunulması olarak ifade edilen Kuran tefsiri aynı zamanda İslam’ın ilk yıllarına da ışık tutmaktadır. Meal yazarları Kuran’da geçenleri birebir çevirip cümledeki anlam bozukluklarını gidererek Türkçeleştirmektedir. Kuran tefsirinde ise mealin açıklaması gerçekleştirilmektedir. Arapça’dan anlamlı bir şekilde çevrilen metinlerin açıklaması gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda

Kuran tefsiri yorumlayıcılara ve yazarlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Her yazar kendi anladığını farklı şekillerde dile getirebilmektedir. Ancak tabi bunları dini açıdan bir dayanağı da olmaktadır. Kuran tefsirinde ayetlerin tek tek ya da gruplu bir şekilde meallerinin sonunda bulunan açıklama bölümleri yer almaktadır. Kuran mealleri orijinal metnin yanında Türkçe metin olarak sunulmaktadır. Bazı yazarlar kelime kelime çeviri yaparken bazıları ise nüzul sebepler ile tarihsel verileri de sunmaktadır. Kuran meallerinin dili 1900’lü yıllardan beri değişmekte olan Türkçeye paralel bir şekilde değişkenlik göstermektedir.

Kuran-ı Kerim Meali

Türkçe Kuranı Kerim

Günümüzde onlarca farklı yazarın hazırladığı Türkçe kuranı kerim piyasaya sürülmektedir. Her bir yazarın anlatım tarzı ve dili farklıdır. Özellikle tefsirli Kuranı Kerim mealinde bu fark çok daha net bir şekilde ortaya konmaktadır. Bu nedenle bireyler Türkçe Kuranı Kerim seçiminde son derece dikkatli olmalıdır.

1970’li yıllarda hazırlanan bir Kuran mealinin dili günümüz Türkçesine göre ağır olabilir. Bu nedenle yakın tarihte hazırlanmış olan bir Türkçe Kuranı Kerim’i tercih etmeniz gerektiğini kesinlikle unutmamalısınız.

Web sitemizde sizin için en iyi Kuran-ı Kerim meali sunulmaktadır. Siz de kendiniz için en uygun olanı seçip siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Prof Dr Gazi Özdemir Kuran Meali kitabına Son Davet Kur’an kitabına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Prof. Dr. Gazi Özdemir Kuran Meali

Bir yanıt yazın

Hızlı Menü
×
×

Sepet